Tuesday, 2018-03-20, 8:11 AM
Welcome Guest | RSS

SELAMAT DATANG KE PORTAL SEKOLAH SK RAMPAYAN MENGGATAL
Dapatkan informasi lengkap berkenaan sekolah seperti berita,pengumuman terkini,foto galeri , aktiviti, maklumat guru dan KTBM, pencapaian akademik, ko-kurikulum, ruangan berbincang dan banyak lagi infomasi disediakan berkenaan sekolah. Jadikan laman web ini sebagai info yang berguna untuk anda.
|Laman Utama | Sejarah | Profil | Kurikulum | Ko-Kurikulum | HEM | Kakitangan | Forum|


Saya cadangkan anda menggunakan Mozilla Firefox untuk paparan yang lebih baik
 
SELAMAT DATANG KE PORTAL SK RAMPAYAN MENGGATAL KOTA KINABALU >

Site menu


Radio Desa FM.orgLink Rampayan


FaceBook Sk Rampayan

Jom Join Ramai-Ramai
Facebook Sk Rampayan Menggatal
FaceBook Kelab Staf Sk Rampayan

Pertukaran Pautan

Salin dan tampal code di website anda untuk berkongsi pautan: tQLink Pilihan

moeemisikonkpdnehasilNKRAIKONbanner_klikdbpmsc1Jabatan Keselamatan Jalan Raya MalaysiaSistem Aduan DisiplinPerpustakaan Negara Malaysia

PC Anda

IP Anda

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Main » 2010 » August » 16 » Lawatan Sambil Belajar
9:27 PM
Lawatan Sambil Belajar
Pucuk pauh delima batu,
Anak sembilang di telapak tangan,
Sungguh jauh beribu batu,
Hilang dimata di hati jangan.

          Begitulah ingatan rombongan SK Rampayan terhadap tempat-tempat lawatan iaitu di Lembaga Penindustarian Kayu Malaysia, SIRIM sabah, Lembaga Koko Malaysia yang bertempat di jalan Spanggar Menggatal.
          
          Guru-guru yang menyertai rombongan tersebut terdiri daripada En Yahya Hj Mumin (PK Kokum), En Norifed Edah (Penyalaras Kokum), En Wamin Gunting (Penyalaras Lawatan), Pn Dayang Aisah (Ketua  Rombongan),Pn Grace Stimol (Bendahari),Pn Mariati Aswad (pengurus Makanan), Cik Nurfaezah (pengurus murid) dan beberapa guru-guru yang lain. Seramai lebih kurang 80 orang murid tahun 5 yang mengikuti lawatan ini.

           Ketibaan Rombongan ke tempat pertama lawatan di MTIB di sambut mesra oleh pegawai yang bertugas. Di Dahului taklimat ringkas di dewan MTIB. Kemudian sesi bertukar cendera kenangan di antara MTIB dengan Sk Rampayan, Selasainya acara tersebut, sesi fotografi rombongan dijalankan seterusnya disusuli dengan lawatan ke beberapa tempat operasi iaitu di bengkel kerja tangan dan di bilik pameran hasil kerja tangan.           Sebelum mengakhari lawatan rombongan, Para rombongan di jemu dengan sarapan pagi. Rombongan kemudiannya beralih ke tempat kedua iaitu SIRIM.Ketibaan di sana juga di sambut dengan mesra oleh pegawai-pegawai yang bertugas. Rombongan bergerak menuju ke dewan untuk mendengar taklimat dari pegawai SIRIM, kemudian Sk Rampayan tidak lupa memberikan cendera kenangan kepada pihak SIRIM. Seterusnya rombongan melawat ke tempat-tempat operasi SIRIM. Setelah berpuas hati dengan penerangan dan pemerhatian ditempat utama SIRIM, rombongan dijemu dengan jamuan ringan. Sebelum lawatan ke SIRIM berakhir. Rombongan ini sempat mengambil gambar sebagai kenangan.
           

          Tempat terakhir ialah Lembaga Koko Malaysia. Sebelum melangkah masuk bangunan ini, rombongan ini juga di sembut dengan mesra sekali oleh pegawai yang bertugas. Berada di dalam dewan untuk mendengar taklimat dari pegawai penyelidik Koko. Tanpa membuang masa selepas melihat tayangannya mengenai koko dan sesi bersoal jawap, tidak lupa juga Sk Rampayan memberikan cendera kenangan kepada pihak Lembaga. Lebh Kurang jam 12 tengahhari rombongan dijemu dengan makan tengah hari yang memang istimewa dari lembaga koko (Macam di restoran), selasai makan. Lawatan di sambung lagi dengan melawat ke tempat  koko di proses dan di hasilkan serta melawat pameran berasaskan Koko.
            Bagi Mengakhiri lawatan tersebut rombongan sempat mengambil gambar kenangan bersama dengan pegawai koko. memang menarik lawatan tersebut, selain mendapat ilmu pengetahuan yang amat bermakna serta menerima layanan yang mesra dan teramat baik dari pegawai-pegawai yang menyambut rombongan ini, ahli-ahli rombongan pulang dengan membawa ole-ole(bukan senang nak dapat!) dan kenangan manis.


''Orang memberi kita merasa,orang berbudi kita berbahasa''

Views: 716 | Added by: ictskrm | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Share/Bookmark
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Siapa Kami

SK RAMPAYAN MENGGATAL,
PETI SURAT 15439,
88863 KOTA KINABALU.
TEL : 088-492123
FAX : 088-493124

Login form


Search


Calendar

«  August 2010  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Waktu Solat Hari Ini

Papar, Ranau, Kota Belud, Tuaran, Penampang, Kota Kinabalu

Iklan


Chat Anda

Tinggalkan pesanan atau pautan anda untuk bertukar berkongsi pautan

Link Berita


Link Tiket Online


Connect Your Friends